O IZBORIMA U ŽIVOTU I ZDRAVLJU

Prvo da vas upitam šta ste odlučili da danas učinite za svoje zdravlje

Kada znate šta da činite, zašto kada i kako onda je lako

Da bi ste se lakše snašli u životu predložiću vam da razmišljate o izborima u životu i zdravlju.

Kada je reč o zdravlju mnogo toga zavisi od vas i vremena u kome ćete nešto preduzeti u životu radi zdravlja.

Koje su najpogodnije godine kada valja nešto činiti za svoje zdravlje?

Teško je precizno reći, mada bi se mnogo toga moglo svrstati u godine bebe i deteta, mladića i devojke, odraslog muškarca i žene i neke stare osobe, ali svakako i najvažnije je činiti stvari za zdravlje što je ranije moguće, ili uvek pre nego što bude kasno.

Mnogi ljudi suoče se sa poremećajima zdravlja za koje sami smatraju da su mogli izbeći.

I žive u uverenju da bi drugačije postupili sada, kada su u neprilici, nego u trenutku kada su njihovi zdravstveni problemi bili u začetku.

Ili, veruju, da žive u životnim prilikama koje ne mogu promeniti, vajkajući se na ljude koji ih okružuju, posao i radno mesto ili netrpeljivost i otuđujući odnos okoline prema njima.

Da biste se shvatili šta hoću da kažem predložiću vam nešto što biste mogli proglasiti za nedostižno u godinama u kojima se nalazite, ali da bi najveći broj poželo da ponovo živi da ste sve to što rekoh isprobali.

Za mene je najvažnije kako će na to gledati oni koji tek započinju život, mladi, na pragu odraslog doba.

Vama se i obraćam, omladino, ali i vašim roditeljima i onima koji misle da na vas imaju pozitivan uticaj i čija uputstva kako da živite, cenite i prihvatate.

Reklo bi se da bi održanju i unapređenju vašeg zdravlja u životu mogla doprineti tri pristupa:

  1. da nađete osobu koju volite sa kojom ćete proživeti život,

  2. da radite posao koji volite i

  3. treće da za vama „ne smrdi“ odnosno da niste zli i da ne činite loša dela zbog kojih biste mogli biti proganjani ili zbog kojih bi vas okolina posmatrala kao zlog čovek, lopova, lažova, nasilnika, nevernika i kriminalca.

Ako biste tako mogli živeti veliki broj poremećaja zdravlja ne bi nikada nastupio, od kojih su najstrašniji srčani udar,moždani udar, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, šećerna bolest, povišeni krvni pritisak, depresija i dr.

Na početku života moguće je sve što je rečeno uzeti u obzir i pristupiti pravom izboru ili bolje rečeno, putu kojima ćete se kretati kroz život zdravlju, sreći, uspehu, napretku i dugovečnosti.

Toliko za danas.

I zapamtite: dok život teče zdravlje je najpreče.

Proudly designed with Oxygen, the world's best visual website design software
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram